Biografi

Den korta varianten

Namn: Joel Vikner
Hemstad: Västerås
Ålder: 19
Svensk Klubb: Västerås SS Triathlon
Bundensliga Team: Carbo4U Triathlon Team
Starkaste moment: simning och löpning
Favorittävling i Sverige: Hallsta Triathlon
Favorittävling utomlands:  Hamburg Triathlon, Tyskland
Favoritdistans:  Sprint
Intressen utöver sport:  Flickvän och vänner, resa, film, matlagning
Äter: allt och mycket
Dricker: mest vatten
Simmar i: Orca Alpha
Cyklar på Specialized Venge
Springer i: Asics DS Trainer/ Hyperspeed

Den långa historien

Joel Vikner var namnet och jag är 19 år gammal och studerar sista året på Triathlongymnasiet i Motala. Jag är född och uppvuxen i Västerås där största delen av min familj bor. Om jag skulle beskriva mig själv så skulle jag nog säga att jag är en ödmjuk och hemkär kille som tycker om att umgås med sin familj och vänner. Jag tycker om att resa och träffa människor från andra länder.  Favoritsysselsättningen, förutom att träna, är att laga god mat till mig själv och dom jag tycker om.

Jag började med triathlon ganska tidigt, såg pappa köra en tävling när jag var 8 veckor gammal och gjorde själv tävlingsdebut  6 år gammal. Har varit fast ända sedan dess. Det blev framförallt mycket simning i min ungdom, med inslag av några löprundor och cykel med pappa på somrarna (vid bra väder;)

Med mycket mycket träning har jag förbättrat så gott som alla mina kvalitéer och detta har resulterat i många fina resultat och tack vare detta kan jag kalla mig Svensk Juniormästare både 2009 och 2010. En tuff träningsvecka kan innehålla upp till 25timmar träning där jag varvar alla tre disciplinerna med inslag av  styrka och stretching. Till vintern kommer jag intensifiera löp- och cykelträning utan att dra på mig någon skada men dra ner något  på timmarna i poolen för att bättre anpassa mig till de kravs som ställs för att nå världseliten.

År 2011 blir mitt första år som elit och det stora målet kommer vara att ta hem Svenska Mästerskapen. Jag är en del av det svenska Utvecklingslaget med sikte på världstoppen och jag hoppas att jag även nästa år ska få representera  landslaget på internationella tävlingar.

Våren 2010 skrev jag på för det tyska stallet Team Carbo4U i vilket jag också kör för 2011.

Mitt långsiktiga mål är att ta mig till OS 2016 i Rio de Janeiro.